Ονομάζομαι Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και ολοκλήρωσα το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία. Έπειτα συνέχισα τις σπουδές μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία  με τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc Clinical and Community Psychology. Στη συνέχεια, έλαβα το δεύτερο πτυχίο μου από τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. 

Ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση:

Έχω ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο και τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία. Έπειτα ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία του Διεθνούς Μοντέλου Irvin Yalom (ΙΣΟΨ) και  βρίσκομαι υπό Ψυχαναλυτική Εκπαίδευση στο Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies (Florida). Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο του ΙΟΑΦ “Εισαγωγή στην Ομαδική Ανάλυση” και στο ΙΚΨ  “Εισαγωγή στην Κλασσική Ψυχανάλυση”.

Αυτή την στιγμή παρακολουθώ το Πιστοποιημένο Πρόγραμμα
Εξειδίκευσης στη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)  .

Έχω συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων ως ομιλήτρια, όπως στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας το 2022 στο Los Angeles, στο Συνέδριο της IAGP 2022 στην Pescara και πολλά ακόμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στα πλαίσια της συνεχούς επαγγελματικής μου κατάρτισης έχω παρακολουθήσει συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα , όπως το ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Κλινική Ψυχοπαθολογία ‘’Παναγιώτης Ουλής’’» της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου, του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) και της Εταιρείας Προαγωγής της Γνώσης στις Ψυχικές Διαταραχές και το Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Κλινική Πρακτική στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» του Κρατικού Φορέα της Σκωτίας SQA. 

Έχω εργαστεί σε Ψυχιατρικό πλαίσιο αλλά και  ως εξωτερική συνεργάτης σε πλαίσια ψυχικής υγείας , δουλεύοντας με εφήβους και ενήλικες. Τα τελευταία χρόνια ασκώ το ψυχοθεραπευτικό μου έργο ως ελεύθερος επαγγελματίας στην περιοχή της Γλυφάδας  σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Επιπλέον διδάσκω στο “Διαδικτυακό εκπαιδευτικό  πρόγραμμά Εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας” .

Έχω συμμετάσχει με ένα δικό μου κεφάλαιο στον 1ο Συλλογικό Τόμο Σχεσιακής ψυχανάλυσης και ομαδικής ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom

 

Τέλος, είμαι μέλος του IARPP (International Association for Relational Psychoanalysis and Psychotherapy), μέλος της AGPA  και Δόκιμο Τακτικό Μέλος του ΙΣΟΨ. 

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 6985810793

Email: adamopouloukonstantina1@gmail.com

Download my CV